perjantai 9. toukokuuta 2014

"Smart phones and dumb people"

Moni on varmasti nähnyt tämän videon, joka leviää kulovalkean tavoin Facebookissa. Itsekin katsoin tämän, ja tunsin järkyttävän suuren piston sydämessäni. Myönnän itsekin, että käytän aivan liikaa puhelinta. Selaan kokoajan Facebookia ja Instagramia. Tykkäykset ja kommentit saavat suupieleni nousemaan korviin. Miksi? Mitä iloa siitä oikeasti syntyy?

Nykyisin me kaikki varmasti syyllistymme siihen, että selaamme puhelimia kokoajan. Pelaamme, kommentoimme, tykkäilemme... Jopa ystävien kanssa porukalla iltaa istuessa puolella porukasta on puhelimet käsissä lähes viiden minuutin välein. Muutamat viime kerrat ystävien kanssa iltaa istuessa olemme tehneetkin niin, että kenelläkään ei saa olla omaa puhelinta kädessä, ns. "puhelimet vaihtoon". Vaihtoehtoisesti oman kapulan voi jättää sivummalle ja unohtaa sen koko illaksi. Miksi kenenkään tarvitsee selata puhelimelta eri sovelluksia, kun on kasapäin ystäviä vieressä joille voi jutella f2f.
Videon katsottua tuntui oikeasti pahalta. Miksi sitä puhelinta pitää selata niin paljon? Olen jopa saanut parisuhteessani riitoja aikaiseksi liiallisen puhelimen käytön vuoksi. Eikö siinä vaiheessa pitäisi hälytyskellojen jo soida?

Ehkä pitäisi joku päivä jättää puhelin oman onnensa nojaan, eikä käyttää sitä ollenkaan. Jokainen voisi joskus kokeilla olla kokonaisen päivän ilman puhelinta; tuntuisiko orvolta? Minä myönnän; minusta tuntuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti