torstai 24. lokakuuta 2013

Kuulumisia Tallinnasta 14.-15.10.!

Päätettiin viime kuussa Ainon kanssa, että syyslomalla lähdetään risteilylle. Päällimmäisenä Viron risteilyistä tulee vain yksi asia mieleen; alkoholi ja sen juominen. Tämän ajatuksen kanssa olin itsekin pitkän aikaa liikenteessä, kunnes juuri ennen reissua tajusin, etten halua pilata syysloman ainutta reissua vain rypemällä, joten Tallinnan reissusta tulikin todella erikoinen, kun miettii, että oltiin sentään Ainon kanssa kaksin liikenteessä.. ;-)
Maanantai-iltapäivänä lähdettiin ajamaan Varkaudesta kohti pk-seutua. Stadiin päästyämme heitettiin tavaroitamme erään ystävämme luokse, josta jatkoimme matkaa satamaan. Ehdittiinkin siinä sitten odotella hyvä tovi satamassa muutamien ystäviemme kanssa ennen kuin päästiin laivaan. 
Laivassa heitettiin kamat hyttiin ja lähdettiin kiertelemään ympäriinsä. Käytiin syömässä hieman, jonka jälkeen haahuiltiin Taxfreen kautta karkkipussit kainalossa hyttiin löhöämään. Tarkoituksena oli lähteä vielä illalla pyörähtämään tanssilattioilla, mutta eipä sitten kuitenkaan jaksettukaan liikkua mihinkään, joten jäätiin pikkuriikkiseen hyttiimme kikattelemaan yltiöväsyneinä.

Tiistai-aamuna herätys pärähtikin soimaan jo ennen kukon laulua, sillä hytin luovutus oli jo 6:45. Väsyneinä vaaputtiin laivasta satamaan, laitettiin tavaramme säilytyslokeroon ja lähdettiin metsästämään aamupalaa. Onneksemme satamassa oli kahvila, josta saatiin aamupalaa ja kaiken hyvän lisäksi; siellä oli ilmainen Wi-Fi!

Kahdeksalta oltiin jo valmiina lähdössä kiertelemään Tallinnaa. Ei muuta kuin kartat ja kamera käteen ja matkaan!
Otettiin reissusta kaikki irti! Käveltiin Tallinnan vanhan kaupungin kaduilla, ihailtiin kauniita rakennuksia, suuria puistoja ja niitä upeita autoja. (tähän väliin pakko mainita, että tämä tyttö kosketti Range Roveria, hahah!) Kuljettuamme läpi vanhan kaupungin suuntasimme Viru Keskukseen, josta löytyi lähes kaikki liikkeet, joista voi täällä Varkaudessa vain uneksia.. Shoppailun jälkeen suunnattiin mahat muristen Amarilloon ja ah se ruoka...... Täydellistä♥
ai kamala mikä takkutukka...
Syömisen jälkeen lähdettiin hitaasti valumaan kohti satamaa, kierrellen kuitenkin vielä pieniä katuja ja ihaillen kaikkea kaunista, mitä Tallinnasta löytyi. Oltiin Ainon kanssa kyllä todellisia turisteja, eikä se haitannut yhtään! :-D Naureskeltiin vain kuinka fiksuilta varmaan näytimme, kun minä olin kokoajan nenä kiinni kartassa ja Aino kuvasi kaikkea mitä vain pystyi! No, ompahan ainakin koettu tämäkin.
Neljän aikoihin iltapäivällä kiivettiinkin jo takaisin laivaan ostostemme kera ja alettiin odotella kotiinpaluuta.
Hiusväri, 3,15€, vartalovoide 3,30€, toinen vartalovoide 5,40€, kaikki ostokset Kaubamajasta!
Yllä näkyvien ostosten lisäksi mukaan tarttui myös ehkä maailman mukavimmat collegehousut Terranovasta, ja housuilla oli hintaa 15,99€! :)

Kaiken kaikkiaan tämä oli ensimmäinen reissu "ilman aikuista" ja ihan vaan kaksin Ainon kanssa! Kaikki meni juuri niinkuin oli suunniteltu, kerrankin.. :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti