sunnuntai 3. elokuuta 2014

Blogihaaste: Mitä hevoseni tekee, kun...

Löysin tämmöisen haastepostauksen Tiian blogista ja ajattelin, että tämähän olisi oiva tapa kertoa teillekin Hannusta enemmän! Yleensä olen kirjoitellut pelkkiä ratsastuspostauksia, mutta tässä nyt saatte vähän tarkempaa tietoa tuosta ukkelista. :-)

OHJEET: Nyt kerrotaan miten hevosemme reagoivat eri tilanteissa! Vastaa kysymyksiin omasta-, vuokra- tai vaikka hoitohevosestasi. Voit keksiä lisäksi myös omia kysymyksiä ja haastaa kaverisi vastaamaan niihin.
Mitä hevoseni tekee, kun..

Ratsastus
... nousen sen selkään? Lähtee hiljaa hiipimään eteenpäin. Olen yrittänyt kitkeä tätä pahaa tapaa kohta vuoden päivät tuosta otuksesta pois, mutta ilman tulosta edelleen. Ei se vaan malta olla paikallaan! 

... kävelen pitkin ohjin alkukäyntejä? Riippuu missä ollaan. Omalla kentällä Hannu haahuilee yleensä kohti viheriötä, ja kun käännän sen sieltä pois, matka jatkuu yleensä suht' suoraan. Myös tallin ovea kohti on mukana tepastella. Pellolla Hannu kiemurtelee edes takaisin ja yrittää syödä. Ja silloin jos on kaveri (ihminen tai poni) mukana, niin tottakai kävellään sitä kohti..

... se ei jaksaisi lähteä töihin? Hannu iskee jarrut pohjaan ja jumittaa. Tai vaihtoehtoisesti suostuu kulkemaan muutamia askeleita eteen, mutta sitten töksähtää ja kääntyy katselemaan tallia kohti.

... pyydän sitä vaihtamaan laukkaa? Meiltä tämä ei vielä suju, mutta Aino on harrastellut sitä Hanskin kanssa enemmänkin! Tässä pientä esimakua parin vuoden takaa.. :-D

... se pelkää jotain estettä? Tuijottaa paljon ja luultavimmin kieltää. Meillä tosin on vain samat tutut esteet, joten niitä ei tarvitse kammoksua, joten en ole varma tuosta reaktiosta.

... maastossa pitäisi mennä ojan yli? Ei olla pahemmin ojia ylitelty, mutta laskee pään alas ja "mittailee" katseellaan ojan syvyyttä ja menee yli. (??)

... tipahdan? Hannu jää viereen odottamaan, ja katsoo maassa makaavaa kuin idioottia. "No mitä sä nyt siellä teet?"

... maastossa tulee traktori/joku muu iso auto vastaan?  Hmm. Aiemmin oltaisiin saatu hepuli isosta autosta, mutta nykyään mennään hieman nätimmin ohi. Varsinkin kärryjen kanssa Hannu kävelee kiemurrellen pelottavan kohteen ohi, mutta ratsastaessa ei ole vielä tullut isompia autoja vastaan sen jälkeen, kun Hannu on oppinut kulkemaan autojen ohi nätisti. 

... käytän raippaa? Hannu heilauttaa häntää! :-D Taaaai vaihtoehtoisesti potkaisee sivulle säälittävästi sen puolen takasella, minne puolelle raippa läpsähtää.
Hoitotoimenpiteet
... puhdistan kaviot? Hannu nostaa kintut nätisti. Kun yhden jalan on nostanut, loput nousevat perässä kuin automaattisesti, kun vain menen kohdalle.

... pesen sitä? Hannu rakastaa vettä. Jos letkutetaan, alkaa hillitön kuopiminen etusella oikein liioittelevin elein. (Tekee samaa järvessä ollessaan, ns. läiskyttää)

... laitan sille suitset? Aukaisee nätisti suun, ja heti kun kuolaimet on suussa, painaa pään alas ja kallistaa toiseen suuntaan. Kun pää on nostettu takaisin ylös, Hannu odottelee nätisti, että kaikki remmit on kiinni.

.. kiristän satulavyötä? Ei Hanski tee mitään muuta, kuin olla möllöttää vaan ja pullistaa.. Mä en tajua miten sen hevosen maha voi turvota niin paljon, kun yritän laittaa vyötä kiinni! :-D

... suihkutan hyttysmyrkkyä? Ötökkämyrkky on Hannulle ihan jokapäiväistä näin kesällä, joten eipä se mitään tee. Nauttii lähinnä, kun tajuaa, että ötökät pysyvät kaukana.

... haen sen sisälle tarhasta tai laitumelta? Riippuu paljon päivästä..... Laitumella antaa yleensä nätisti kiinni, koska se tietää, että ponikin lähtee. Välillä taas pitää esittää kovista ja lähteä jääräpäisesti kävelemään vastakkaiseen ilmansuuntaan. Tarhasta hakeminen onkin sitten toinen juttu... Yleensä joudun tovin taistelemaan, että saan Hannun kiinni. Hyvinä päivinä (ja kun alkaa olla ruoka-aika!) Hannu antaa kuitenkin nätisti kiinni. 
Sekalaiset
... se on yksin tallissa/tarhassa ja muita hevosia ei ole näkyvissä? Jos Hannu on tallissa ja poni tarhassa, niin Hannu hirnuu ja kolistelee siihen malliin, että kuulostaa siltä kuin se tulisi seinistä läpi. Toisinpäin en tiedä, mutta veikkaan, että pahimmassa tapauksessa Hannu tulisi aidoista läpi ponin luokse? :-D

... se karkaa? Hannu käy heittämässä jonkun "lenkin" ja palaa sitten luokse. 

.. se näkee uuden hevosen? Katselee uutta tuttavuutta korvat tötteröllä. Eipä kai muuta..?

.. se maistaa jotain pahan makuista? En tiedä, ei ole tullut vastaan mitään, mistä ukko ei tykkäisi..

.. se kerjää ruokaa? Napittaa silmät suurina ja hörisee. Vastustamaton ukkeli. 

.. se lastataan? En tiedä, koska en ole testannut. Eiköhän se kävele suoraan koppiin mukisematta.

Mitä hevoseni tekee juuri nyt?  Hmm... Luultavimmin pojottaa tarhassa ponin kanssa. :-)

5 kommenttia:

  1. Tosi outoo. Näin unta sun blogista ja siinä unessa sä olit tehny postauksen jossa luki: "Tähän video ehdotuksia ja toteutan niistä parhaan huomenna." :D kunnon extempore juttu :D Pakko oli tulla kertomaan koska eihän toi huono idea ollenkaan :)

    VastaaPoista
  2. Mitä kuuluu? :) ja mitäs tälle blogille kuuluu?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää kuuluu :-) ja blogi on ollut vähän hiljainen nyt, syyt siihen selviävät tässä lähiaikoina!

      Poista