keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Kahden hepan maanantai

Lähdettiin maanantaina Ainon kanssa Hannun tallille iltapäivällä. Tein nopsasti tallihommat, laitettiin Hannulle suojat ja suitset ja suunnattiin pellolle. Tarkoituksena ei ollut ratsastaa kauaa, sillä lämpötila huiteli taas lähellä kolmeakymmentä.... 

Heti alkuun törmättiin aika suureen ongelmaan; laukannostoihin. En saanut laukkaa nousemaan en sitten millään, joten ei auttanut kuin puntata Aino kyytiin tsekkaamaan, mikä nyt mättää. Pienen valtataistelun jälkeen laukka nousi molempiin suuntiin, ja oli taas minun vuoro kivuta kyytiin.

Saatiinkin tosi hyviä nostoja molempiin suuntiin! Ei ole varmaan koskaan ollut niin hyvä ja onnistunut olo, kuin noiden nostojen jälkeen. Hannu se ei vaan anna mitään ilmaiseksi.... 

Laukannostojen jälkeen suunnattiin isommalle pellolle pyörimään ympyrälle ja ihan vaan ratsastelemaan Hannua rauhalliseksi ja ns. loppuverkkailemaan. Ukkelissa meinasi olla vähän ylimääräistä energiaa, mutta loppua kohti homma alkoi taas rullata. 
Monien toistojen ja siirtymisten jälkeen Hannu alkoi tuntua hyvältä, ja voitiin lopettaa. On se vaan niin uskomatonta, kuinka erilaista on saada onnistuminen tämän hepan kanssa, kuin jollain osaavalla tuntipuksulla. Pienetkin onnistumiset saavat suupielet nousemaan ylös ja fiiliksen nousemaan kattoon.
Hannulta kotiuduttuamme vaihdoimme nopsasti vaatteita ja autoa, sekä nappasimme Emmin kyytiin ja huristelimme Kuvansiin, Kallen luokse. Tallilla Aino teki tallihommat ja samalla me "reippaat heppatytöt" laitettiin Kalle ratsastuskuntoon. 

Kun Aino sai hommansa tehtyä ja heppa oli valmis, me Emmin kanssa huristelimme autolla läheisen pellon laidalle odottamaan ratsukkoa. Kauaa ei tarvinnut odotella, sillä Aino ravailikin jo pian puiden lomasta luoksemme. 

Aino ratsasti jonkun aikaa, ravaillen ja laukkaillen reippaasti peltoa edestakaisin. Parivaljakon meno näytti erittäin hyvältä ja tosi iloiselta! Pian kävikin käsky, että minun pitää kiivetä kyytiin.... Eipä siinä sitten auttanut väittää vastaan, vaan oli noustava toista kertaa Kallen selkään.
Minun piti vain muistaa pitää ulko-ohja hyvin tuntumalla, jotta heppa ei pääsisi menemään menojaan. Käynnissä homma toimi ihan hyvin, mutta kun raviin päästiin, oli katastrofin ainekset kasassa! Hepan pompottava ravi, ei jalustimia, liukkaat housut sekä ratsastaja, joka on ratsastanut vuoden päivät hevosella, jonka ravi ei pompota ollenkaan. Kyllä oli varmasti Emmillä ja Ainolla (sekä minulla!) nauruun aihetta, kun meitsi yritti henkensä edestä pitää kiinni satulasta, sekä samalla yrittää jokseenkin ratsastaakin.... :-D
"Luovutin" muutaman rennon pätkän jälkeen, sillä en minä pystynyt penkissä istumaan! Ensi kerralla otan paremmat housut jalkaan ja liimaan itseni satulaan! Aino ratsasti vielä Kallen tallille, kun me huristelimme edeltä.
Oli oikein ihana heppailupäivä parhaassa seurassa. Näitä tällaisia on tullut vietettyä nyt enemmänkin, hyvä vaan! Suuret kiitokset Ainolle Hannu-kuvista ja Emmille Kalle-kuvista! Ja ehkä vielä isommat kiitokset Kalle-pojalle, joka jaksoi kantaa tätä tytyä selässään niin kiltisti! :-)
Haha, ainut vähänkään järkevä yhteiskuva, jossa mä näytin ihan möröltä..
 Ps. Minulta on kyselty niin paljon tuosta MyDay:sta, niin tässäpä teille info; kuvaan sen huomenna, kun suunnataan porukalla Linnanmäelle! 

14 kommenttia:

  1. Kuvaa aamu hommista ilta hommiin asti!:)

    VastaaPoista
  2. Mites my day edistyy? Kenen kanssa lähdet linnanmäkeen?
    Sulleppa sattu upee keli eikun ihanaa päivää lintsille ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivä meni mukavasti ja liikenteessä olin Oltzun ja Ainon kanssa. Juu, sää olisi saanut olla kyllä hieman viileämpi.. :-D

      Poista
  3. Julkasetko tänään my dayn? Ootan aina innoissani sun videoita, ne on parhaita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ehdi millään saada sitä täksi päiväksi.. Yritän saada videon muokkailtua ja latailtua viimeistään sunnuntaiksi. :-)

      Poista
  4. Toivottavasti kerkeisit huomenna laittaa mydayn että ois edes jotain matka viihdykettä 8) sellanen 400km himokselta kotiin xd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä saa sitä mitenkään huomiseksi julkaistua.. Onneks sulla on netissä muutakin viihdykettä matkan ajaksi! :-)

      Poista
  5. Moi roosa :-) toisen blogis mukaan sulla on ollut huono päivä. Joku oli ystävällisesti sulta kysyny millon video ilmestyy (ei ole ensimmäinen kysyjä, mutta eikö ole positiivista kun niin moni innoissaan odottaa videoitasi) sinä sanoitkin ettei videota tule ollenkaan. Ei huonon päivän takia kannata "kostaa" sun uskollisille lukijoilles!:-) Hyvää sum lukijat tarkoittaa ja varmasti odottavat videota hurjasti. Jos video on editointia ja uppaamista vaille valmis onko se kauhean järkevää jättää julkaisemmatta. Oot hyvä bloggaaja ja sitäkin parempi vloggaaja! Yksityiselämäsi ei minulle eikä muillekaan kuulu,mutta kyllä kaikki asiat aina järjestyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kostamassa, tms., mutta en vielä tiedä voinko julkaista videota, sillä eräs siinä esiintyvä henkilö epäröi vielä. Enkä muutenkaan ole sitä muokannut vielä, joten katsellaan ajan kanssa, kuinka asiat nyt menevät. Ihmissuhteet tuppaavat vain olemaan hankalia, joten mieluummin käytän aikani niihin kuin lukijoiden miellyttämiseen :-)

      Poista
    2. Miksi et ottanut selvää haluaako kyseinen henkilö näkyä videolla ennen kuin aloit kuvaamaan...?

      Poista
    3. Otin kyllä, tässä ei ole siitä kyse.

      Poista
    4. Vaan mistä?

      Poista
    5. Sehän ei uteliaille anonyymeille kuulu, mutta selkataanpa sen verran, että julkaisen videon heti kun saan sen latailtua.

      Poista